Wat u moet weten over isolerende beglazing?

We krijgen relatief veel vragen over glas. Wat valt er wel en niet onder de glasgarantie? Waarom verschijnt er soms condens op isolatieglas? Wat is een thermische breuk? Antwoorden op al die vragen worden beantwoord door Kenniscentrum Glas, een onafhankelijke instantie die adviezen geeft over alle soorten beglazing. Hieronder vind u een link naar hun folder met informatie over deze onderwerpen.

WAAROM BESLAAT HR++ GLAS?

Het beslaan van de buitenzijde van isolerend dubbelglas heeft te maken met een stijgende buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt zodra de temperatuur buiten(en van het glasoppervlak) stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Dezelfde condensatie is dan waarneembaar op buiten geparkeerde auto's. Doordat de auto (en ook het glas) relatief koud is ten opzichte van de vochtige lucht ontstaat de condensatie.

Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing. Bij beglazing met een hoge thermische-isolatie zoals HR++ beglazing zal dit eerder kunnen optreden dan bij isolerend dubbelglas of enkel glas met een lage warmte-isolatie.

Condensvorming komt in een beperkt aantal situaties voor, maar is helaas niet te voorkomen. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de relatieve vochtigheid buiten hoog is, zal de condens terug kunnen komen. Condensvorming aan de buitenzijde is niet schadelijk, omdat de buitenzijde van de beglazingsconstructie altijd afwaterend uitgevoerd wordt om het risico op stilstaand vocht te voorkomen.

 

Bron: Kenniscentrum glas - http://www.kenniscentrumglas.nl

Comatherm
Ecustraat 1
4879 NP Etten-leur
t: (076) 50 88 077 / e-mail: info@comatherm.nl

Bekijk onze algemene voorwaarden en de privacyverklaring